Hilde krijgt Minor studenten in beweging met meditatie!

Speciaal voor @Hilde:

Tijdens een van mijn bijeenkomsten van de Minor Leren en Veranderen had ik Hilde uitgenodigd om met mijn klas te mediteren. Hilde heb ik leren kennen via het Honoursprogramma Liberal Arts. Zij is bezig met het schrijven van een prototype nieuw onderwijs. Haar doel is om meditatie in het onderwijs te implementeren! Ze was bij mij bij het juiste adres. Na een korte introductie van haarzelf en wat ze wilde bereiken met mediteren vertelde ze wat meer over de meditatie oefening. De studenten (totaal 20) zaten in groepjes aan tafels tegenover elkaar. Ze mochten blijven zitten, maar belangrijk was wel dat ze rechtop in hun stoel moesten zitten, beide benen op de grond en beide billen op de stoel. Een student was meteen sceptisch en begon grapjes te maken. Er werd hier en daar wat gegiecheld. Maar de studenten volgden Hilde door hun ogen te sluiten en goed te gaan zitten. Daarna startte Hilde met een langzame ademhaling (in/uit). De meditatie duurde in totaal 10 minuten. Ze doorliep het hele lichaam, door eerst te starten met het voelen van de tenen, daarna de kuiten, de knieen en uiteindelijk te eindigen bij het hoofd, daarna weer terug naar beneden om het geheel netjes af te sluiten.
Toen de studenten hun ogen weer open mochten doen, heerste er een stilte. Ze waren zeer verrast wat voor effect het had. Enkele studenten vertelden dat ze rustiger werden in hun hoofd, weinig tot geen gedachten. Ook vertelden een aantal dat ze zich moe voelden, maar dat ze daadwerkelijk de moeheid in hun eigen lichaam voelden. De bewustwording van hun gevoel en van hun lichaam was een feit. De jongen die zo sceptisch was, vond de oefening verrassend. Hij vond het toch wel een waardevolle oefening en had er wat aan gehad! Nou, Hilde, BRAVO! Je prototype is volgens mij geslaagd!

Auteur: Toekomstvanonderwijs

Creative thinker & designer - Innovator in learning communities and spaces - Impactful - Entrepeneur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: