Hoe delen we onze kennis straks in de toekomst? #KM3nul #HvA

Laatst kwam ik op Twitter zo’n leuk oud NOS filmpje tegen over Internet anno 1996.

Toen realiseerde ik dat de ontwikkelingen op het gebied van technologie erg snel gaan als je nu kijkt dat we al leven in een Cloud! Ken je Sam al?
Een cloud die onzichtbaar is voor ons, maar waar we wel degelijk kennis opslaan, zoeken en met elkaar delen. Vorige week gaf ik met mijn collega @Suzan een college over Digitalisering, over de verschuiving van Web 1.0 naar 3.0 en wat dat betekent voor ons in het werk. Ook hebben we toen direct geskyped met @Tom van Microsoft hoe zij daar met elkaar kennis delen en samenwerken. Wat mij elke keer opvalt is dat ik heel bewust ben van de enorme veranderingen op het gebied van digitalisering en dat meeste studenten ons aanstaren, zo van: “waar maak je jezelf druk om”. Misschien is het verschil wel dat ik mijn scriptie nog heb geschreven op WP5.1 met zo’n onderwater techniek… šŸ™‚ Zal de generatie student van nu over 20 jaar ook zich achter de oren gaan krabben en zich meer bewust zijn van dat alles transparanter en doorzichtiger wordt? Wie weet…
A.s. week ga ik met de honoursstudenten #KM3nul in gesprek over de trends en ontwikkelingen op het gebied van kennismanagement. Mooie vraag daarbij is welke trends en ontwikkelingen hebben invloed op kennismanagement? Hoe delen we onze kennis straks in de toekomst? Leuke inspiratie kun je opdoen bij Tony http://www.extendlimits.nl/
Ik ben benieuwd naar jullie gedachten! Tot snel šŸ™‚

Auteur: Toekomstvanonderwijs

Creative thinker & designer - Innovator in learning communities and spaces - Impactful - Entrepeneur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: