Laat je gezicht zien! dat wekt vertrouwen.

Het valt mij op dat veel mensen nog geen foto plaatsen op hun LinkedIn profiel. Nu blijkt uit onderzoek dat profielen met foto’s vaker worden bekeken dan profielen zonder foto’s http://www.nrc.nl/carriere/2012/10/09/online-werkt-investeer-in-een-foto/ . Valkenburg: ‘ze maken je profiel persoonlijker. Probeer echter wel serieus over te komen en zet geen lollige vakantiefoto’s online’. http://www.recruiteruniversity.nl/jacco-valkenburg/

Volgens Tony Bosma http://www.extendlimits.nl leven we in een zogenaamde beeldcultuur. De beeldcultuur wordt officieel omschreven als een maatschappelijke ontwikkeling waarbij visuele beelden een indringende rol spelen in communicatieve situaties. De beeldcultuur bestaat al jaren maar versnelt nu door nieuwe technologische mogelijkheden. De beeldcultuur is een duidelijke trend binnen communicatie.(Bosma, T, 2012)

Een foto op LinkedIn wekt vertrouwen naar mijn idee. En dan is het belangrijk dat je zonder vooroordeel naar iemands online CV kijkt!

Speciaal voor @Eric Training 2e jaar Solliciteren met LinkedIn 2012-2013

Auteur: Toekomstvanonderwijs

Creative thinker & designer - Innovator in learning communities and spaces - Impactful - Entrepeneur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: