LinkedIn groepsleden krijgen een ECHT gezicht! #KM #HvA #Honours

Het was spannend en …zeker een succes! Een kenniscafe over kennismanagement nu en in de toekomst met LinkedIn groepsleden en Honoursstudenten op de HvA.
Met mijn ‘stoute’ schoenen aan zette ik het volgende bericht in mijn LinkedIn groep: Kom ook! Te leuk! Is laagdrempelig! Gratis (bring your own food & boose)! Dinsdag 26 nov. van 18.00 – 20.00 u organiseren wij een kenniscafe: een goed gesprek over KM in de praktijk en de toekomst.
WEL super spannend met het idee dat er 1000 leden online zitten in die groep. De reacties waren zeer positief en uiteindelijk hebben in totaal 9 mensen zich aangemeld en 2 zelfs via via (buiten de groep om). Ik was even bang dat er echt 1000 mensen zouden komen (denk maar aan Project X).
De bedoeling was om in het Kohnstammhuis van de HvA te verzamelen, bij het Micaffe. Het mooie was, ik kwam binnen en herkende meteen de leden van de groep! En zij mij ook. Het had iets geestigs.. van online naar offline meeten.
De leden (met een ECHT gezicht) waren zeer enthousiast over de avond. Er heerste een zeer positieve energie in de groep.
Naar aanleiding van de ervaring van vorige groep Honoursstudenten Publink Talent hebben we de avond georganiseerd als een echt kenniscafe (maar dan in het klein). Zie filmpje:


We begonnen plenair met een aantal presentaties van mensen die onderzoek hebben gedaan naar KM in de praktijk. Een manier om na te gaan denken over het thema en inspiratie op te doen. Vervolgens hebben we drie tafels ingedeeld met student als gespreksleider, met 3 onderzoeksvragen. Deze vragen zijn in overleg met de groep ontstaan. 1. Hoe ziet KM in de toekomst eruit? Hoe gaan we straks kennisdelen m.b.v. alle technologische ontwikkelingen. 2. Hoe ziet KM nu in de praktijk eruit en wat voor trends zijn er? 3. Hoe kan je changemanagement inzetten om KM te implementeren?
De gesprekken duurden per ronde 20 minuten en werden afgesloten met een mooi statement. Uit de dialoogsessie kwam het volgende terug: De mens blijft belangrijk als het gaat om KM. Er is een vluchtigheid van Kennis. Interessant om verschillende visies op KM te horen. ICT speelt ECHT een ondersteunende rol, het gaat om gedrag van mensen. EN laten we vooral meer van dit soort kenniscafes organiseren. šŸ™‚
Op naar het volgende kenniscafe in Utrecht!

Auteur: Toekomstvanonderwijs

Creative thinker & designer - Innovator in learning communities and spaces - Impactful - Entrepeneur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: