Lesgeven onder de trap van het #Stedelijk #hva kan best!

Afgelopen donderdag ben ik met mijn collega Jeanine en Minor klas van Psychologie van Leren en Veranderen naar het Stedelijk Museum geweest. Mijn doel was om weer met Art Based Learning aan de slag te gaan. Eerst een korte uitleg onder de trap over Storytelling en de opdracht. Stedelijk 1De opdracht luidde: Stap in de rol van de veranderde (jij wordt veranderd of je zit in een veranderingsproces). Schrijf voor jezelf een persoonlijke vraag op. Orienteer je in het museum. Kies een schilderij waar je iets mee hebt en ga Blowen zonder Drugs! Ofwel schep een wereld waarin alles kan en alles mag. En schrijf je verhaal. Daarna terug redeneren naar je beginvraag. Wat betekent de vraag als je naar je verhaal kijkt?
Nou… een mooie oefening om uit je comfortzone te stappen en als het ware in het schilderij te stappen. Te gaan voelen wat er in het schilderij gebeurt en wat het schilderij zegt. Dit is een super mooie manier om creatief tot oplossingen te komen. en Verder te komen als de veranderde in veranderingsprocessen.
De studenten vonden het een zeer mooie uitdaging, waren gemotiveerd om het GOED te willen doen. Alleen een fantasiewereld waar alles mag en kan, hoeft niet perce goed of fout te zijn. Studenten leren om open minded te zijn en te leren om hun fantasie te gebruiken is voor mij altijd de beste en vooral leukste manier om les te geven.
Ik ben trots op mijn studenten, dat ze deze opdracht zijn aangegaan en ik zie veel mooie verhalen langskomen op onze Facebook pagina. Super bedankt! stedelijk 2

Auteur: Toekomstvanonderwijs

Creative thinker & designer - Innovator in learning communities and spaces - Impactful - Entrepeneur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: