Trend in onderwijs is online dialoog #hva #km3nul

Afgelopen week was een interessante discussie op Twitter over de toekomst van het onderwijs. Jet Bussemaker gaat investeren in digitaal onderwijs, ofwel de MOOC’s. Mooi initiatief vind ik! We kunnen de technologische ontwikkelingen niet negeren, maar juist meegaan met de trends! Nooit meer naar school
Het feit dat we in de toekomst alleen maar achter het scherm zitten, lijkt mij niet menselijk, maar doodsaai. De combinatie Offline en Online zouden we in het onderwijs meer moeten stimuleren. In het 2e jaar geef ik het programma Trends en Ontwikkelingen. De lessen zijn interactief en studenten zijn veel zelf aan zet. Als opdracht hebben ze een trendonderzoek uitgevoerd binnen een organisatie en hebben ze daar een digitale presentatie van gemaakt (vaak heel mooie prezi’s) en op de Facebook groep gezet. Wat zo mooi is aan deze opdracht is dat het dialoog verder online doorgaat. Studenten stellen vragen aan elkaar over hun presentatie, gooien stellingen erop en reageren natuurlijk met een LIKE. Leuk om te zien hoe het positief werkt, en dat je dus na het ‘inleveren’ van de opdracht het leren doorgaat! šŸ™‚
Daarbij is het voor mij super makkelijk nakijken, presentaties klik je makkelijk open en je kunt meteen feedback geven of vragen stellen op Facebook, waar studenten dan weer op reageren. Het enige nadeel vind ik zelf dat alles wat je op Facebook zet, van Facebook is… dus dat geld van Bussemaker zou mooi uitkomen voor een eigen HvAFacebookTool!!!

Auteur: Toekomstvanonderwijs

Creative thinker & designer - Innovator in learning communities and spaces - Impactful - Entrepeneur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: