Workshop Thuis Voelen

Een plek

als betekenisvolle ervaring.

Vraag

We zitten in een tijdsgeest van chaos en transitie. Je ziet onderwijs veranderen, waardoor ook gebouwen veranderen of visa versa. Er is behoefte aan meer ontmoeten, meer interdisciplinair samenwerken en meer inclusief. Hoe werk je samen op zogenaamde leerpleinen, hoe stimuleer je het leren van studenten in zo’n ruimte? En hoe ga je met elkaar om op een respectvolle manier? De antwoorden kan je vinden tijdens deze workshop!

DOEL

Deze workshop is om inspiratie op te doen met betrekking tot een plek of ruimte. Door een plek betekenisvol te ervaren, kom je met nieuwe inzichten en ideeën voor de inrichting, voor samenwerking, etc. Het gaat om het creëren van thuisvoelen. Vooral in deze tijd van chaos in de wereld en het hybride werken is het fijn om je prettig en veilig te voelen op een plek.

De inzichten of ideeën kan je omzetten in het ontwerpen van zogenaamde proeftuintjes of prototypes om verder te gaan testen of uit te voeren. 

Oefening Theory U – 12 Senses 

In deze oefening wordt gebruik gemaakt van de Theory U van Otto Scharmer en de 12 Senses van Hans Hoogerdijk. 

Uitkomsten

Het resultaat is dat je met concrete ideeën komt die je kunt omzetten in acties, of proeftuintjes om uit te proberen. Door het waarnemen van de 12 zintuigen kan je heel goed aanvoelen of je je ergens thuis voelt of wat je nodig hebt.

Lijkt het je wat om met je team hiermee aan de slag te gaan?

Tot snel, Katja

Neem contact op

via k.s.pasman@gmail.com

%d bloggers liken dit: