Wat heb jij NU nodig? #inlockdown

Mijn Brainstorm

Wat hebben we toch een gek jaar achter de rug. En nog steeds zitten we in een vreemde covid-bubbel. Ik vergeet soms dat we al in 2021 zitten. Het jaar 2020 lijkt net onzichtbaar, of het niet geweest is…

Ik spreek in mijn dagelijkse werk veel collega’s, docenten en jonge mensen. Het viel mij op dat mensen zoekende zijn, in balans tussen saaiheid en energie opdoen. Ook ervaar ik dat mijn tienerdochters dat ze in sociaal opzicht achter lopen. Mijn dochter van 14 zit hele uren achter haar laptop, in haar kamer. Ze spreekt soms af met een vriendin, maar heeft geen echte sociale contacten, geen ‘FRIS’ feestjes, of hang-outs. Mijn jongste dochter zie ik vaak met haar ziel onder haar arm lopen, van verveling zit ze alleen maar te gamen.

Behoeften onderzoekje

Ik had heel erg de behoefte om ’s te onderzoeken wat men nu nodig heeft, in deze tijd. Ik ben gestart met een eigen brainstorm, maar dat is best lastig in je eentje. Dus vroeg ik aan mijn 14-jarige dochter waar zij nu behoefte aan had. Zij gaf het mooiste antwoord: een zwembad, en een feestje! 🙃 En drank….dat laatste hoorde ik dus niet. ha ha.

Ik heb op LinkedIn de oproep gedaan om mee te doen met mijn brainstorm, nou en dat liep storm! Ik had er zoveel plezier in 🙂 Het bericht werd meer dan 4000 keer bekeken en 28 mensen deden mee met de brainstorm. Wat een dankbaarheid voelde ik. En wat een mooie antwoorden: https://www.linkedin.com/posts/katjaspasman_delenislief-durftevragen-brainstorm-activity-6767738527573786624-SDVv

Mijn uitwerking ‘Lentekriebelz’

Ik heb de antwoorden in kaart gebracht en ik kwam tot de volgende behoeften: #1Verbinden met anderen, door spontane ontmoetingen, echt contact en goede gesprekken. #2Perspectief, uitzicht hebben op bv een doel, stip, etc. #3Beweging & Energie, door bv een vervolgstap te nemen. En we willen graag #4Onbezorgdheid, spontaan en onverwachte wendingen. 

Lentekriebelz

Deze sessie gaf mij enorme inspiratie en energie. Ik kwam met het idee om een workshop te ontwerpen waar alle de 4 de behoeften in zitten. Nou, en die is zo tof geworden! DUSSSE, als je jezelf wilt verbinden, perspectief wilt hebben op iets moois, beweging voelen of onbezorgd de dag wil door komen? Neem een kijkje op en DOE MEE!: https://parks-amsterdam.nl/events/lentekriebelz/

Katja

Auteur: Toekomstvanonderwijs

Creative thinker & designer - Innovator in learning communities and spaces - Impactful - Entrepeneur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: