Een betekenisvolle ervaring in onderwijs #hva #theoryU

IMG_20180112_130120776Charity met haar Kunstwerk

 IMG_20180112_131223004Timo met zijn zelf bedachte symbool (kerk/theory U)IMG_20180112_122917503Niels met plafond installatie

IMG_20180112_103209598Anne met eigen portret

Daar stonden ze dan… echte kunstenaars, studenten van de honors minor Young Professional Program Amsterdam!!!

Geen saaie presentaties met powerpoints…of prezi’s, maar young professionals die de challenge hadden gekregen om zichzelf als kunstenaar neer te zetten. Want ik vind dat iedereen een kunstenaar op zijn of haar eigen manier is in deze wereld.

Een heel semester lang hebben deze young professionals gewerkt en geoefend met Theory U van Otto Scharmer. Vooral het oefenen met verschillende opdrachten en zelf reflecteren was zeer nuttig.

Voor de eindpresentaties kregen ze de volgende uitdaging: een performance art vormgeven waarin de minor als Betekenisvolle Ervaring zichtbaar wordt. Een Levende Gestalte dus van YPPA. En vooral het moment waarop de betekenisvolle ervaring zich aan je kenbaar maakte, als voorbeeld in je verhaal. In deze eindpresentatie ben JIJ de kunstenaar die iets laat zien van JOUW WERK. Het gaat om Presencing: WIE ben jij en wat is jouw Werk? Heb je feeling met jouw plek op dit moment en wat de toekomst van jou vraagt?

De kunstwerken waren mooi, eigenzinnig en bijzonder knap uitgevoerd. Het zorgde voor stille momenten en ook voor nieuwe vragen. En wederom word ik weer bevestigd dat het zo belangrijk is om jonge mensen voor te bereiden op hun eigen toekomst met de vraag “wie ben je en wat is je Werk?”.

Dankjewel lieve YPPA studenten voor alle mooie ervaringen die jullie hebben gedeeld tijdens de minor. Ik ben trots op jullie 🙂

Liefs Katja

Auteur: Toekomstvanonderwijs

Creative thinker & designer - Innovator in learning communities and spaces - Impactful - Entrepeneur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: